2023 DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ “HASTA HAKLARI GÜNÜ” BASIN BÜLTENİ
26.10.2023

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi, Ağız, Diş ve Çene Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde  “26 Ekim Hasta Hakları Günü” kapsamında, Başhekimliğimiz koordinatörlüğünde Hasta Hakları Birimi tarafından hasta hakları ve sorumlulukları konusunda hasta ve hasta yakınlarına yönelik bilgilendirme standı açıldı. Hasta hakları bilgilendirme standında, Hasta Hakları Yönetmeliğinin ilgili maddeleri doğrultusunda hazırlanan bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.  Etkinlikte, Hasta Hakları Birimi tarafından hasta ve hasta yakınlarına Hasta Hakları Yönetmeliğinde yer alan;  Sağlık Hizmetlerinden Faydalanma Hakkı, Sağlık Durumu İle İlgili Bilgi Alma Hakkı, Hasta Haklarının Korunması, Tıbbi Müdahalede Hastanın Rızası, Tıbbi Araştırmalar, Diğer Haklar, Sorumluluk ve Hukuki Korunma Yolları ile Son Hükümler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.