Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Şule BAYRAK'ın 22 Kasım Diş Hekimliği Günü Mesaj
21.11.2018

Ülkemizde ilk dişçilik yüksek okulu olan "Dişçi Mekteb-i Âliyesi"nin açıldığı 22 Kasım 1908 tarihi bilimsel diş hekimliği eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilmekte olup, 1996 yılından beri 22 Kasım Diş Hekimliği Günü, 22 Kasım'ı içine alan hafta ise "Ağız Diş Sağlığı Haftası" olarak kutlanmaktadır. Diş Hekimliği Günü ve Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası, çeşitli etkinlikler ile ağız ve diş sağlığı konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmak adına oldukça önemlidir.

Diş çürüğü ve diş eti hastalıkları sadece dişleri etkilemekle sınırlı kalmayıp, ağız boşluğu ve vücuttaki diğer sistemleri de etkileyerek genel sağlığın da bozulmasına neden olmaktadır. Kötü ağız hijyeni ve tedavi edilmemiş diş çürüklerin varlığı bireylerin yaşam kalitesi düşüren ve toplumun sağlık düzeyini etkileyen önemli bir faktördür.  Diş çürüğü ve dişeti hastalıkları doğru alışkanlıklarla önlenebilir hastalıklardır. Bu nedenle, sağlıklı nesiller için başta çocuklarımız olmak üzere tüm toplumu bu konuda eğitmek, bilinçlendirmek biz diş hekimlerinin en temel görevlerinden biridir.  Ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesi adına özveri ile hizmet veren tüm meslektaşlarımın Diş Hekimliği Günü ve Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftasını en içten dileklerimle kutlar, toplumun ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesine yönelik oluşturulan farkındalığın artarak devam etmesini temenni ederim.

Prof. Dr. Şule BAYRAK